Арцизький музей відвідав відомий фотограф Олександр Барон

, 15:21, 04 января 2023

Арцизький історико-краєзнавчий музей відвідав відомий фотограф Олександр Барон, який славиться своїми роботами в етностилі.

Про це повідомляє прес-служба Арцизької міської ради. 

З позитивними враженнями і обіцянкою обов’язково повернутися із новими гостями розпрощалися.

Для довідки:

Етнографічною фотографією Олександр захопився у 2017 році, вперше відвідавши фольклорний фестиваль у Республіці Болгарія. І там же, усвідомивши важливість та ефект від такого жанру, вирішив знімати етнографічні фото.

Частину свого життя присвячує тому, щоб за допомогою фотографії зафіксувати побут та традиції Бессарабського краю та зберегти інформацію для майбутніх поколінь.

Перша фотовиставка відбулася у 2018 році у м. Балчик, Болгарія. На сьогодні налічується 15 персональних експозицій Олександра, які проводилися у різних містах України та Болгарії.

Його роботи розкривають такі теми: «Българското в нас», «Българският дух в Украинската Бессарабия» та «Місце сили» – однойменна фотовиставка за документальним фільмом про с. Криничне режисерки Тетяни Станєвої.

Фотографії Олександра друкували в багатьох газетах та журналах. Найвідоміші з них:

Total Escape (Luxury travel magazine);

«ВОЇН СВІТЛА»(Київ);

«ДЕНЬ» – щотижнева всеукраїнська газета (Київ);

«Вернісаж» (Ізмаїл).

Діяльність та місія:

• Консультант сценариста/режисера, фотограф проєкту та третій оператор документального фільму «Місце сили» 2018 року (авторка та режисерка Тетяна Станєва).

• Член команди PowerFilm Production.

• Партнер «Дороги вина та смаку Української Бессарабії» з 2019 року.

• Фотограф та оператор проєкту «Зникаючі села» (серія документальних фільмів) для «Суспільне: Одеса» у 2021 році.

• Співвласник авторського етногастрономічного туру до Бессарабії «Синій птах». www.TheBluebirdTour.com

З 2019 року Олександр та його партнери відкривають своїм гостям колоритну Українську Бессарабію. А здебільшого гості – це відомі тревел-блогери, великі бізнесмени, власники продюсерських центрів, члени правління та топменеджери найбільших компаній та відомі шеф-кухарі з різних точок України та Європи.