За останній тиждень у Болградському районі спостерігалося зниження захворюваності на гострі кишкові інфекції (ГКІ) на 29,4%.
Про це розповіли у Болградській РДА.
Згідно з даними моніторингу, кількість випадків ГКІ в районі зменшилась з 17 до 12. У той же час, в області відзначається збільшення захворюваності на 16,7%, де кількість випадків зросла з 168 до 196, головним чином серед дорослого населення, де зростання склало 66% (з 50 до 83 випадків). Серед дітей кількість випадків знизилася на 2 випадки (з 8 до 6). У Болградському районі захворюваність серед дітей та дорослих розподілилась порівну – 50% на 50%. Найбільше постраждали діти віком від 0 до 4 років, які склали 83,3% (5 з 6 випадків) від усіх дитячих випадків.
Аналіз факторів, що спричинили захворювання, показав, що значна частина хворих (33,3%) пов’язували свій стан з вживанням домашніх готових страв, приготованих з порушенням технології. Інші причини включали:
- Вживання молочних продуктів – 25%
- Овочів та фруктів – 25%
- М’ясних продуктів та риби – по 8,3%
Протягом минулого тижня в районі було зареєстровано 2 випадки вітряної віспи серед дітей та 1 випадок скарлатини. Захворюваність на вакцинокеровані інфекції, такі як кашлюк та дифтерія, не фіксувалася.
За звітний період було зафіксовано 3 випадки укусів тварин серед дорослих. Захворюваність на грип та ГРВІ залишалася на сезонному рівні.
У рамках моніторингу циркуляції холерного вібріону в Болградському районі були відібрані 4 проби: вода з озера Ялпуг та стічні води інфекційних відділень. Результати всіх проб були негативними. Також всі хворі з розладами шлунково-кишкового тракту були обстежені на холеру, і результати також були негативними.
Радіаційний фон залишався на рівні багаторічних спостережень і не перевищував гранично допустимі показники.
Санітарно-епідемічна ситуація в Болградському районі перебуває на постійному контролі.