У січні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в Одеській області піднялися на 1,9%, повідомляє Головне управління статистики Одеської області. Переважно підвищення цін торкнулося овочів, які подорожчали на 4%. Серед них найпомітніший приріст ціни у грибів – 13,3%, помідорів – 11%, білокачанної капусти – 5,7% і моркви – 5,1%. Однак, картопля стала дешевшою на 6%.
Ціни на фрукти зросли на 3,1%, а на молоко, сир і яйця – на 2,7%. Риба та рибна продукція теж подорожчали на 2,1%, зокрема жива, охолоджена риба – на 6,5%, а філе мороженої риби – на 4,4%. Проте деякі продукти стали дешевшими: крабові палички подешевшали на 4,0%, а скумбрія – на 1,4%.
М’ясо і м’ясопродукти теж стали дорожчими на 1,9%. У цій групі найзначніший приріст ціни у натуральних напівфабрикатів із яловичини – 6,6%, свинячих субпродуктів – 6,2%, делікатесних виробів із м’яса – 4,6% і курячих тушок – 4,3%. Але, натомість, ковбаси варені першого ґатунку подешевшали на 1,9%, а філе індиче – на 1,4% і яловичина – на 0,1%.
Нарешті, ціни на хліб і хлібопродукти підвищилися на 0,6%, з найбільшим зростанням ціни на багет (6,7%), торти (4,6%) і вафлі (4,1%).
Більше читайте тут: https://bessarabiainform.com/2023/02/yak-u-sichni-zminilisya-tsini-na-produkti-harchuvannya-ta-napoi-v-odeskiy-oblasti-yaki-produkti-podorozhchali-naybilshe/