У навчальних закладах Одеської області продовжується реформа системи шкільного харчування, яка здійснюється за ініціативою та під патронатом першої леді Олени Зеленської.
Результати власного моніторингу освітян Саф’янівської громади Ізмаїльського району вказують на позитивні тенденції.
«Діти із задоволенням дегустують нові страви, споживають цільнозерновий хліб, їдять менше цукру та солі, натомість в меню додалися різноманітні спеції, більше свіжих українських овочів і цитрусових фруктів. В раціоні школярів також побільшало компотів з натуральних плодів та м’яти, трав’яних чаїв. Контролюється кількість жирів, а основний гарнір – каші. Картоплю зменшили в раціоні. Рибні дні додали. Все згідно з рекомендаціями МОЗ України», – повідомляє Одеська облдержадміністрація.
Додамо, що кухарі навчальних закладів громади, як ї їх колеги з сусідніх громад, пройшли курсову перепідготовку та готуються до проходження курсів в новоствореному кулінарному хабі на базі Дунайського центру професійно-технічної освіти, що скоро відчинить свої двері.
Відзначимо, що Саф’янівська громада виділила понад 17 мільйонів гривень для забезпечення безплатного харчування всіх здобувачів освіти 1- 4 класів та понад 500 учнів 5 -11 класів пільгового контингенту.