Обласні військові адміністрації мають переглянути критерії бронювання працівників таким чином, щоб навіть невеликі, але важливі для забезпечення продбезпеки підприємства мали можливість бронювати своїх працівників. Особливої уваги потребують галузі садівництва, овочівництва та картоплярства.
На цьому наголосив директор Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Ігор Віштак, пише Agroportal.
За його словами, відповідні профільні асоціації зазначають у своїх зверненнях, що не всі ОВА максимально врахували можливість бронювати працівників галузей садівництва, овочівництва та картоплярства.
«Ці галузі мають критичне значення для економіки України. Раніше близько 70% продукції овочівництва вирощували на півдні України. Сьогодні частина цього бізнесу знищена, деякі підприємства релоковані, що вплинуло на ціни на внутрішньому ринку. Зараз суб’єкти господарювання забезпечують вітчизняний ринок своєю продукцією, і ми повинні сприяти, щоб їхні працівники отримали бронювання. Я просив би обласні військові адміністрації переглянути свої критерії, щоб підприємства галузі садівництва та овочівництва могли бронювати своїх працівників», — повідомив Ігор Віштак.