У Болграді відбулося засідання дегустаційної комісії Міжнародного винного фестивалю «Bolgrad Wine Fest-2024».
Досвідчені технологи-винороби оцінили якість 88 зразків вин, які представили 20 виноробів Одеської області.
На жаль, цього року географія учасників, які прислали свої вина на дегустацію, трохи скромніша, ніж це було до широкомасштабного вторгненні росії. Якщо раніше професіонали мали змогу оцінити якість вин, виготовлених виноробами-аматорами з різних регіонів України, а також з Болгарії та Молдови, цьогоріч взяти участь у фестивалі змогли лише представники Одеської області.
Свої вина різних років надіслали до дегустаційної комісії винороби-аматори з Болграда, Ізмаїлу, Кілії, Одеси та Одеського району, Рені, Сарати.
Відзначимо, що не дивлячись на війну та важки погодні умови цього року, винороби змогли досягти непоганих результатів. Особливо члени дегустаційної комісії відзначили високу якість вин «Одеський чорний», які вже можна назвати справжньою візитною карткою регіону.
Вразили й такі зразки як ркацителі оранж, ркацителі по-кахетинські та інші, для яких навіть запропонували ввести нову категорію «вина спеціального типу», адже вони дуже різняться від звичайних білих та червоних вин.
Додамо, що цього року кількість зразків вин, які може подати на дегустацію винороб, було обмежено – її зменшили з десятьох до п’яти зразків, що, до речі, позитивно вплинуло на якість, адже кожен винороб обирав свої найкращі вина.